Nieuws

iPhone 5S-gebruikers zuipen data

Mensen met een iPhone 5S zijn de gulzigste gebruikers van mobiele data, blijkt uit een nieuw marktonderzoek.

Volgens JDSU Research, het vroegere Arieso, verbruiken mobiele surfers met een iPhone 5S tot zeven keer meer data dan een iPhone 3G, het referentiepunt uit eerdere onderzoeken.

In de niet-westerse landen is het verschil nog groter. Gebruikers uit opkomende markten verbruiken nu tot tweeëntwintig keer zoveel data als met de iPhone 3G.

Vraatzuchtig
De iPhone wordt omschreven als de meest “vraatzuchtige” van de 150 telefoons die werden onderzocht, met “ongeziene stijgingen in up- en downloads”, zo schrijft Michael Flanagan, de auteur van het rapport. Deels ligt dat aan het feit dat hij over 4G data kan binnenhalen. De nieuwe breedbandtechnologieën die nu aangeboden worden (HSPA+ en 4G) zijn volgens het rapport tien keer “zo extreem” wat betreft dataverbruik, merkt het rapport op.

Het is al het vierde jaar op rij dat het kleinood van Apple de meest gulzige telefoon blijkt te zijn. Op de tweede plaats staat de Apple iPad, op de derde plaats de HTC Sensation. De Sony Xperia SP en de iPhone 5 maken de top-5 rond. Het eerstvolgende niet-Apple-toestel komt op negen: de Samsung Galaxy S4.

Ook in de opkomende markten is het overwicht van Apple opvallend: zes toestellen in de top tien zijn van de Californische fabrikant.

Wanneer er echter alleen met upload-data wordt rekening gehouden, blijken Samsung-gebruikers de eerste plaats in te nemen. In het Westen stuurden de eigenaars van de Galaxy S4 vijfmaal zoveel data door als gebruikers van een iPhone 3G. In opkomende markten zelfs elf keer zoveel.

Grootverbruikers
Het onderzoek traceert ook de grootverbruikers van data. Zo blijkt dat nauwelijks 0,1 procent van de gebruikers van 4G verantwoordelijk is voor de helft van al het 4G-dataverbruik. Bij 3G-gebruikers liggen die cijfers tien keer lager. Daar is het ‘maar’ 1 procent van de gebruikers die de helft van al het 3G-verkeer opsouperen. Volgens JDSU komt dat onder meer omdat grootverbruikers waarschijnlijk heel snel van 3G naar 4G zijn overgestapt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business