Nieuws

Nederlandse kabelaar Ziggo overgenomen door Liberty Global

Liberty Global, hoofdaandeelhouder van kabelbedrijf Telenet, heeft na maanden onderhandelen een bod gedaan op het Nederlandse Ziggo.

Het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo is overgenomen door het Amerikaanse Liberty Global. Het is niet voor het eerst dat dit bedrijf zich op de Europese markt begeeft, want Liberty Global is hoofdaandeelhouder van het eveneens Nederlandse UPC en het Belgische Telenet.

Door de overname gaat ook UPC verder onder de vlag van Ziggo, op het hoofdkantoor in Utrecht. De naam UPC zal uit Nederland verdwijnen. “We scheppen een landelijke kabelkampioen”, stelt Liberty Global CEO Mike Fries in een persbericht. “Door samen te gaan bereiken we meer dan zeven miljoen Nederlandse huishoudens. Dat is ruim negentig procent. Het stelt ons in staat tegen concurrerende tarieven onze diensten aan te bieden.”

Aandelen
In 2013 wist Liberty Global al grofweg dertig procent van de Ziggo-aandelen te verkrijgen. Nu neemt het bedrijf ook de rest van de aandelen over. De waarde van het Nederlandse kabelbedrijf wordt op ongeveer 10 miljoen euro bepaald.

In het najaar bracht het Amerikaanse bedrijf ook al een bod uit op Ziggo, maar dat werd te laag bevonden. Sindsdien waren beide partijen in onderhandeling. Dit weekend is er een akkoord bereikt.

Definitief
De verkoop van Ziggo is pas definitief als zowel de aandeelhouders als de mededingingsautoriteit goedkeuring geeft aan de transactie. Het bestuur en de raad van commissarissen staan unaniem achter het bod. De verwachting is dat er binnen twaalf weken meer duidelijkheid gegeven kan worden.

Wat de gevolgen voor het personeel zijn is nog niet bekend. Totdat er nieuwe afspraken zijn gemaakt blijven oude contracten geldig, maar wat de invloeden van de overname op lange termijn zijn is nog niet in te schatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business