Nieuws

Microsoft SkyDrive heet nu OneDrive

Microsoft heeft de clouddienst SkyDrive omgedoopt tot OneDrive. De naamsverandering komt er nadat de Britse tv-zender BSkyB een klacht indiende.

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat de online opslagdienst SkyDrive voortaan als OneDrive door het leven zal gaan.

Die naamswijziging zat er al een tijdje aan te komen. Microsoft verloor zo’n zes maanden geleden immers een rechtszaak van de Britse tv-zender BSkyB. De tv-zender gebruikte de naam ‘Sky’ al voor heel wat producten en vond dat SkyDrive voor verwarring zorgde.

[related_article id=”161452″]

Ryan Gavin, algemene directeur voor Consumer Apps & Services bij Microsoft, haalt in een blogpost aan waarom Microsoft voor OneDrive heeft gekozen. “Het is één plaats voor al je foto’s en video’s. Eén plek voor je documenten. Eén plaats die alle data naadloos verbindt met alle toestellen die je gebruikt.”

Daarnaast legt OneDrive uiteraard ook de link met Xbox One, de nieuwe spelconsole van Microsoft.

Gavin beschrijft in zijn blogpost dat er voor bestaande SkyDrive- of SkyDrive Pro-gebruikers niets anders wijzigt dan de naam. De dienst zal hetzelfde blijven werken en alle data blijven beschikbaar via OneDrive of OneDrive for Business.

Microsoft heeft de nieuwe naam dan wel al bekendgemaakt, een precieze lanceringsdatum is er nog niet. Wie op de hoogte wil blijven over de lancering, kan zich inschrijven via de OneDrive-website.

Wij zijn benieuwd of de naam van de clouddienst van Microsoft nu definitief is. De dienst werd jaren geleden opgericht als Windows Live Folders. Vervolgens kreeg de clouddienst de naam Windows Live SkyDrive en niet veel later veranderde Microsoft de naam van de opslagdienst nog eens tot Microsoft SkyDrive.

Het is bovendien ook nog niet duidelijk of er naast de naamsverandering ook wat aan de interface, de opslagruimte of de tarieven wijzigt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business