Nieuws

Webshops schakelen taxikoeriers in

Klanten willen supersnelle leveringen. Elektronicaketens Media Markt en Saturn hebben daarom een deal gesloten met myTaxi om bestellingen binnen het uur te kunnen leveren.

De onlineshops van Media Markt en Saturn in Duitsland krijgen vanaf volgende maand een gloednieuwe transportdienst. Klanten kunnen hun bestellingen namelijk per taxi laten leveren.

Om de snelle leveringen te kunnen aanbieden, hebben Media Markt en Saturn een deal gesloten met myTaxi.

Afgelopen zomer liep er een pilootproject in Hamburg. Vanaf februari 2014 is de expressdienst beschikbaar in heel Duitsland.

“We kunnen de pakjes binnen het uur leveren”, zegt Sven Külper van myTaxi in der WitschaftsWoche. “Bovendien kost het de handelaar niet meer dan een koerierdienst zoals DHL of UPS.” Hoeveel de koerierdienst uiteindelijk voor de klant zal kosten, is nog niet bekend.

De expressdienst per taxi zou ook volop getest worden in Oostenrijk. MyTaxi is daar en in Zwitserland immers ook actief.

Of en wanneer Media Markt ook in België en Nederland gebruik wil maken van taxikoeriers is niet bekend.

Op dinsdag 4 februari organiseren we een gratis seminarie over e-commerce in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer informatie over dit seminarie vind je op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business