Nieuws

Record: 1 miljard verscheepte smartphones

Voor smartphonefabrikanten was 2013 een recordjaar. Volgens cijfers van IDC zijn er namelijk meer dan één miljard smartphones verscheept.

Onderzoeksbureau IDC heeft een analyse met recente cijfers over smartphones gepubliceerd. Hieruit blijkt dat het aantal verscheepte smartphones wereldwijd voor de allereerste keer hoger is dan één miljard.

In vergelijking met 2012 is het aantal verscheepte smartphones afgelopen jaar gestegen met meer dan 38 procent. De succesvolle verkoopcijfers zijn volgens IDC voornamelijk te wijten aan de goedkopere toestellen en de grotere schermen.

[related_article id=”158256″]

Samsung domineert de smartphonemarkt in 2013 met een marktaandeel van 31,3 procent. Apple strandt op de tweede plaats met 15,3 procent en de derde podiumplaats is voor Huawei met 4,9 procent. LG en Lenovo vervolledigen de top vijf.

Opvallend is dat alleen het marktaandeel van Apple gezakt is. Alle andere smartphonefabrikanten uit de top vijf zien hun marktaandeel stijgen.

Wanneer je ook alle andere mobiele telefoons (niet-smartphones) aan het lijstje toevoegt, blijft Samsung aan de top staan. De tweede plaats is vervolgens wel voor Nokia. De bronzen medaille is dan voor Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business