Nieuws

FOD Financiën waarschuwt voor valse e-mails Tax-on-web

De Federale Overheidsdienst Financiën waarschuwt voor valse e-mails die de vormgeving van Tax-on-web gebruiken om gegevens van gebruikers te ontfutselen.

De Federale Overheidsdienst Financiën waarschuwt voor valse e-mails in naam van de FOD die op het internet de ronde doen. De oplichters maken gebruik van de vormgeving van Tax-on-web om nietsvermoedende gebruikers erin te luizen.

De valse e-mails proberen de ontvangers te doen geloven dat ze recht hebben op belastingteruggave. Daarvoor dienen ze wel eerst hun bank- en kredietkaartgegevens door te sturen. Het gaat hier om een duidelijke vorm van phishing, waarbij de oplichters je gegevens proberen te stelen om op die manier geld afhandig te maken.

De FOD Financiën benadrukt dat ze nooit op die manier gegevens zal opvragen. "Wij doen namelijk alleen terugbetalingen op het bankrekeningnummer dat u via uw belastingaangifte of via de site www.myminfin.be heeft meegedeeld," klint het bij de overheidsdienst.

Bovendien worden aanslagbiljetten nooit via de toepassing Tax-on-web verstuurd. Dat gebeurt altijd per post of via Zoomit. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business