Nieuws

Facebook gooit hoge ogen met nieuwsapp Paper

Facebook zou met Paper wel eens veel meer dan een Flipboard-alternatief kunnen bieden. De goednieuwe nieuwsapp neemt het werk van heel wat andere apps simpelweg over.

Facebook rolt komende maandag in de Verenigde Staten zijn veelbelovende nieuwsapp Paper voor iOS uit. De app bundelt je eigen Facebook-stream met nieuws uit vakgebieden die jou interesseren: sport, technologie, gastronomie, wetenschap of design bijvoorbeeld.

Paper visualiseert alles wat jij interessant vindt op een gelikte manier. De vergelijking met de magazine-achtige app Flipboard is meer dan eens gemaakt. Het ziet er echter naar uit dat Facebook alle goede dingen uit de populairste apps heeft samengevoegd in Paper. Van Pocket en Instapaper tot Evernote en Yahoos News Digest.

[related_article id=”160734″]

Amerikanen die de bètaversie van de app al getest hebben, spreken van een totale herwerking van Facebook zelf. Alle verhalen – zowel die uit je vriendenkring als die uit de actualiteit – worden op een vloeiende en mooie manier gepresenteerd in één enkele app.

Aan de hand van een soort edgerank toont Facebook nieuwsberichten die jij interessant vindt. Hiervoor gebruikt Facebook betrouwbare mediabronnen en een hele reeks onafhankelijke bloggers.

In onderstaand promotiefilmpje krijg je een idee over de functionaliteiten en het visuele aspect.

Het grootste voordeel van Paper is dat er op dit moment nog geen advertenties getoond worden. Hoelang dat zal blijven duren, is een raadsel.

Het is helaas ook nog niet duidelijk wanneer Paper naar België en Nederland zal komen. Ook over een Androidversie heeft Facebook nog geen details vrijgegeven.

flipboardiosmobielnieuwsontspanningpapersmartphoneverenigde staten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen