Nieuws

Apple werkt aan superintelligente stylus iPen

Apple blijft werken aan een iPen. De moduleerbare, intelligente stylus kan allerlei extra eigenschappen bevatten, zoals een laserprojector, camera of dictafoonfunctie.

Volgens een blogpost van Jack Purcher op de Patently Apple Blog, heeft Apple vorige week een patentaanvraag ingediend voor een moduleerbare superstylus.

De iPen zou met verschillende ‘topjes’ uitgerust kunnen worden zodat hij dienst kan doen als dictafoon, laserpointer, camera of piepkleine projector. Een basispen met optionele uitbreidingen, dus.

[related_article id=”158256″]

Het aantal patenten voor de iPen blijft oplopen. Patently Apple Blog heeft er inmiddels al 22 ontdekt. 

Het intelligente accessoire zou draadloos verbinding kunnen maken met elk iOS-apparaat of computer. Bovendien zou het beweging en richting kunnen detecteren. Hierdoor kan het als kleine projector bijvoorbeeld zelf afstanden instellen.

Volgens het patent kan de iPen ook geluiden en beelden kunnen registreren. Deze bestanden kunnen vervolgens via blueooth, wifi of een mobiel datanetwerk naar een iOS-apparaat gestuurd worden.

Uiteraard kan de iPen ook gebruikt worden als stylus, ook al was oervader Steve Jobs daar radicaal tegen. "Wie wil er een stylus? Je moet deze pakken, wegleggen en je raakt hem kwijt. Niemand wil een stylus!" Zo verkondigde Jobs nog tijdens de lancering van de allereerste iPhone.

Het is natuurlijk nog een beetje koffiedik kijken. Een patentaanvraag, of zelfs 22 aanvragen, wil nog niet zeggen dat er ook effectief een product gelanceerd zal worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business