Nieuws

Ontwikkelaars van tekenapp Paper zijn boos op Facebook

Het is een speciale dag voor Facebook. Het sociale netwerk mag tien kaarsjes uitblazen en lanceert de nieuwsapp Paper in de Verenigde Staten. De makers van de tekenapp Paper zijn echter niet te spreken over de naam van de nieuwsapplicatie.

FiftyThree, de ontwikkelaars van de app Paper, hebben in een blogpost laten weten dat ze niet blij zijn met de naam van de gloednieuwe nieuwsapp van Facebook. Ze verzoeken Mark Zuckerberg zelfs op een vriendelijke manier om een andere naam te kiezen.

Facebook heeft zijn excuses aangeboden, maar laat weten dat het geen andere naam voor de nieuwsapp zal kiezen.

Facebook Paper is voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone, terwijl Paper by FiftyThree uitsluitend voor de iPad is. Voorlopig is er dus geen voer voor discussie. De ontwikkelaars vrezen wel dat het maar een kwestie van tijd is vooraleer Facebook ook een iPadversie van zijn nieuwsapp zal lanceren.

“We denken dat Facebook hetzelfde kan bereiken met een eigen merknaam”, schrijft Georg Petschnigg, directeur van FiftyThree in een blogpost. “Een app over nieuws en verhalen mag niet starten met het verhaal van iemand anders. Er is een hele simpele oplossing. Kies een andere naam!”

De schetsapp Paper by FiftyThree is erg populair en werd in 2012 door Apple verkozen als iPad App of the Year. De app heeft miljoenen gebruikers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business