Nieuws

Apple klaar voor onverwoestbaar saffierscherm

Volgens 9to5Mac bereidt Apple zich voor op het massaal produceren van de nagenoeg onvernietigbare schermen van synthetisch saffier.

De geruchtenmolen draait overuren als het aankomt op Apples plannen voor mobiele apparaten met een saffierscherm. Het lijkt erop dat die plannen steeds meer vorm krijgen.

Zo weet 9to5Mac te melden dat de elektronicagigant zich klaar maakt om aan de slag te gaan met de massaproductie van sapphire-schermen.

[related_article id=”158256″]

9to5Mac, met de hulp van analist Matt Margolis, onthulde dat Apple recent een grote bestelling heeft geplaatst bij GT Advanced Technologies voor onderdelen die nodig zijn bij het maken van een saffierscherm.

Volgens 9to5Mac heeft GT Advanced al genoeg onderdelen ontvangen om 103 tot 116 miljoen 5-inchschermen per jaar te produceren. Er komen nog bijna eens zo veel machines bij, waarmee de productie bijna verdubbeld kan worden.

Verder heeft GT Advanced naar verluidt speciale componenten besteld voor de Intego Sirius Sapphire Display Inspection Tool, dat ervoor zorgt dat het scherm voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

iPhone
Eind vorig jaar tekende Apple een contract met GT Advanced voor het produceren van op saffier gebaseerde materialen in de nieuwe fabriek van Apple in Arizona. De cameralens van de iPhone 5 en de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S bevatten al saffier.

Om duidelijk te zijn: wanneer we praten over schermen gemaakt van saffier, dan gaat het over door mensen geproduceerde synthetische versie, niet de echte edelsteen. 

Waarom is hier dan zo veel ophef over? Met saffier kan Apple in de nabije toekomst een iPhone maken die je niet per ongeluk kunt bekrassen. Sterker nog; hij is nagenoeg onverwoestbaar.

Geen schade
Kijk om een beetje een idee te krijgen van de sterke sapphire-schermen onderstaande video waarin een iPhone geen schade overhoudt aan het schrapen langs een cementblok.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business