Nieuws

Apple praat met Sony over camera in nieuwe iPhone

Sony kan het aantal sensoren dat het levert aan Apple verdubbelen als de deal voor de nieuwe iPhone doorgaat.

Sony is in onderhandeling met Apple over het leveren van sensoren en andere cameraonderdelen voor een nieuwe iPhone die begin volgend jaar verschijnt. Dat staat te lezen in Nikkei, Japans grootste zakelijke dagblad.

Sony is al leverancier van de CMOS-sensors (complementary metal oxide semiconductor) voor de camera aan de achterkant van de iPhone 5S. Nikkei beweert dat bijna alle CMOS-sensoren voor de huidige iPhone-modellen afkomstig zijn van Sony.

[related_article id=”158256″]

De kans is groot dat Apple ook voor de frontcamera"s overstapt naar de sensoren van Sony.

Nieuwe generatie
Deze beweringen staaft Nikkei met getallen. Sony levert meer dan honderd miljoen sensoren per jaar aan Apple waarvan het grootste deel bestemd is voor iPhones. Dit aantal kan verdubbelen in de nieuwe generatie Apple-producten.

Bestellingen van Apple zijn van grote invloed op investeringsplannen van bedrijven die onderdelen leveren voor de iPhone en iPad. Sharp bijvoorbeeld, heeft flink geïnvesteerd in het produceren van lcd-schermen voor iPads.

Zo heeft Sony na de bestelling van Apple een fabriek overgenomen van de Japanse chipmaker Renesas Electronics.

Complimenten
De camera in de iPhone 5S heeft veel complimenten ontvangen. De 5S gebruikt een herontwikkelde camerasensor met grotere pixels voor betere resultaten bij weinig licht. Dit is slechts een van de voordelen.

Hoewel Nikkei niet aangeeft welke nieuwe iPhone de sensor van Sony gaat krijgen, gaan de geruchten dat de 8-megapixelcamera uit de 5S een upgrade krijgt in de iPhone 6.

De verwachting van Nikkei is dat Sony"s omzet op basis van sensors (voornamelijk CMOS-sensors) de 360 miljard yen (2,6 miljard euro) bereikt in dit fiscale jaar.

Accu"s
Daarnaast is Sony begonnen met het leveren van accu"s voor de iPad Air. Waar de Japanse elektronicagigant eerst het plan had opgepakt om de accu-afdeling af te stoten, is er nu voor gekozen om juist de aandacht te focussen op batterijen voor mobiele apparaten.

applecameraiphone 5siphone 6nieuwssony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals