Nieuws

Win een job met je openbronproject

Aan openbronprojecten bijdragen kan helpen als je een job zoekt als softwareontwikkelaar. Duik dus eens in wat code en verrijk je cv.

“Code is het nieuwe cv,” zegt Jim Zemlin, directeur van de Linux Foundation. Wie aan Linux en andere populaire openbronprojecten heeft bijgedragen, toont daarmee aan dat hij ontwikkelvaardigheden heeft, kan samenwerken met anderen en interesse heeft in technologie.

Neem je niet deel aan openbronprojecten, dan moet je zeker niet vrezen voor werkloosheid, maar mis je misschien wel wat kansen om potentiële werkgevers te verleiden.

Ervaring met openbronprojecten geeft je de volgende drie voordelen:

1. Openbronsoftware wordt belangrijker in bedrijven
Openbronsoftware wordt elk jaar belangrijker. Volgens Zemlin zal het niet lang meer duren voordat tachtig procent van de software in bedrijven uit openbroncode bestaat. Heb je al ervaring met die code en vind je jouw weg in de gemeenschap, dan heb je een streepje voor, want je job zal voor een groot deel bestaan uit bugs in die software rapporteren en zelf herstellen, evenals communicatie met de community.

2. Je doet ervaring op
Openbronsoftware geeft je een unieke kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen waarmee je later kunt uitpakken. Als je bijvoorbeeld van een job als datawetenschapper droomt maar niet de vereiste achtergrond hebt, stort je dan in een openbronproject voor big data. Experimenteer ermee, leer van de community en draag zelf code of documentatie bij om de software te verbeteren. Het is een heel leerrijke ervaring, die ook je cv verrijkt.

3. Je ontwikkelt je sociale vaardigheden
Bedrijven willen ontwikkelaars die kunnen samenwerken, feedback met collega’s kunnen delen en openstaan voor feedback van anderen. Allemaal kwaliteiten die essentieel zijn in openbroncommunity’s. De sociale vaardigheden die je ontwikkelt tijdens je activiteiten in openbronprojecten komen dus goed van pas in een bedrijfsomgeving.

Tot slot nog een waarschuwing: in een openbronproject heb je als ontwikkelaar veel vrijheden die je in een bedrijf niet krijgt. Hou daarmee rekening, zodat de overstap je niet te zwaar valt.

In samenwerking met Smartbiz.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business