Nieuws

Europese bedrijven amper bang voor cybercriminaliteit

Twintig procent van de Europese topmanagers ziet cybersecurity als een belangrijke prioriteit. In de Verenigde Staten ligt dat cijfer op meer dan veertig procent.

Twintig procent van de Europese topmanagers ziet beveiliging tegen webcriminaliteit als een belangrijke prioriteit. In de Verenigde Staten ligt dat cijfer op meer dan veertig procent. Dit blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van BT. 

Achterstand
De ondervraagde Europese bedrijven blijken op een aantal cruciale gebieden achter te lopen op hun Amerikaanse tegenhangers. Iets meer dan de helft (58 procent) van Europese organisaties is in staat om de return on investment (ROI) van cybersecurity-maatregelen effectief te meten, terwijl dit getal in de VS veel hoger ligt.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat 86 procent van de bestuurders en het seniormanagement in de VS trainingen volgt op het gebied van IT-beveiliging. In Europa volgt slechts 44 procent van deze groep dergelijke trainingen.

Hacktivisme
Meer dan de helft (58 procent) van de wereldwijde IT-beslissers geeft aan dat het bestuur van hun organisatie het belang van cybersecurity onderschat. Tevens verwacht men dat hacktivisme (54 procent) en bedreigingen van binnen de organisatie (53 procent) de komende twaalf maanden voor grotere risico’s zullen zorgen. De bedreiging waarvan verwacht wordt dat het risico het minst zal toenemen, is terrorisme.

[related_article id=”161920″]

Voor het onderzoek werden vijfhonderd IT-beslissers van middelgrote tot grote ondernemingen geïnterviewd, Zij zitten verspreid over vier sectoren – financieel, farmaceutisch, retail en overheid – en in zeven verschillende landen: het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Brazilië, Hongkong en Singapore.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business