Nieuws

Apple Boot Camp ondersteunt vanaf nu ook 64-bit Windows-drivers

Apples heeft een update uitgerold voor zijn dualboot-omgeving voor Windows en biedt nu ook ondersteuning voor 64-bit drivers.

Apple heeft een update voor zijn Boot Camp-software uitgerold. Die biedt vanaf nu ook ondersteuning voor 64-bit Windows-drivers.

Met Boot Camp kan je een dualboot-omgeving op je Mac opzetten, zodat je naast OS X ook een versie van Windows kan installeren op een secundaire partitie. De software zorgt ervoor dat die compatibel is met de hardware van Apple, zoals bijvoorbeeld het trackpad.

[related_article id=”158256″]

De nieuwe update komt in twee versies: eentje voor de recente iMac en MacBooks uit 2013 en eentje voor al de oudere modellen. Heb je een iMac of Macbook (Pro/Air) uit 2013 dan moet je versie 5.1.5640 downloaden, eigenaars van een ouder model downloaden versie 5.1.5621. Het is mogelijk dat de updates zich niet automatisch aanbieden, dus kan je ze beter manueel downloaen en installeren.

Naast enkele standaard bugfixes, biedt de update ook ondersteuning voor 64-bit hardwaredrivers, zodat 64-bit-versies van Windows 7, 8 en 8.1 vanaf nu volledig worden ondersteund in Boot Camp.

Eenmaal gedownload, volg je de volgende instructies om de update te installeren. Om de update uit te voeren heb je een externe harde schijf of usb-stick nodig die is geformatteerd in het FAT-bestandssysteem.

  • Het gedownload bestand is een zip-bestand. Dubbelklik erop en pak het bestand uit.
  • Dubbelklik op de map ‘Boot Camp5’.
  • Kopieer de volledige inhoud naar de root van je usb-stick of externe harde schijf.
  • Start je Mac op in Windows en navigeer naar de map op de usb-stick of harde schijf. Dubbelklik om te openen.
  • Sta toe dat het bestand veranderingen aanbrengt op je computer en loop doorheen de instructies.
  • De installatie kan enkele minuten in beslag nemen, onderbreek het installatieproces niet.
  • Wanneer de installatie is afgelopen, herstart je het systeem om te voltooien.

Als je gebruik maakt van Boot Camp op je Mac is het een goed idee om de update te installeren, zeker wanneer je gebruik maakt van een 64-bit versie van Windows. Zorg wel dat je eerst een volledige back-up maakt van je Boot Camp-partitie. Dat kan bijvoorbeeld met een tooltje als Winclone of traditionele back-upsoftware voor Windows.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business