Nieuws

Apple wil aantrekkingskracht iPad vergroten, letterlijk

De iPad heeft al ingebouwde magneetjes om Apples smartcovers op hun plaats te houden. Een nieuw patent wil die functionaliteit flink uitbreiden.

De magneten in je iPad zouden wel eens een flinke upgrade kunnen krijgen, die het mogelijk maakt om een heleboel accessoires op een nieuwe manier met de tablet te verbinden.

Donderdag publiceerde het US Patent and Trademark Office een patent van Apple met de toepasselijke naam Magnetic Attachment Unit. Het omschrijft hoe het huidige magnetische systeem van de iPad zou kunnen worden uitgebreid met docks, staanders, touchpads, joysticks, camera’s, andere iPads, en zelfs een speciale magnetische ring. iPadeigenaars zouden in staat zijn om de tablet te koppelen aan een accessoire zonder de connector te moeten gebruiken.

[related_article id=”158256″]

Met het nieuwe systeem zou je accessoires aan elke kant van de iPad kunnen koppelen, inclusief de onderkant, waardoor de tablet zich zou kunnen vastmaken aan compatibele docks en staanders. Ook Apples iOS zou de technologie ondersteunen, waardoor iPadgebruikers accessoires zouden kunnen verbinden en ontkoppelen met een druk op de homeknop.

Twee iPads verbinden
Je zou zelfs twee iPads met elkaar kunnen verbinden om hun mogelijkheden uit te breiden. Content die je op één scherm weergeeft, zou kunnen doorlopen op het andere. Ook zou je van de ene iPad een scherm kunnen maken en van de andere een virtueel toetsenbord.

Daarnaast vermeldt het patent ook nog een magnetische ring die je zou toestaan om je hand over het scherm te bewegen om bepaalde features te activeren.

Nano Magnetics
Zoals altijd moeten we de kanttekening maken dat lang niet alles waar een patent op aangevraagd wordt ooit in de echte wereld verschijnt. Maar aangezien de iPad nu al over geïntegreerde magneten beschikt om de smartcovers te ondersteunen, lijkt het niet zo’n gek idee om die functionaliteit verder uit te breiden naar andere accessoires.

En of Apple nu wel of niet besluit om verder te gaan met deze technologie, er is alvast één ander bedrijf dat de kracht van magneten verder wil gaan benutten. Op de Consumer Electronics Show in januari stelde Nano Magnetics zijn patent-pending Nanoport-toestel voor, dat magneten wil gebruiken om mobiele toestellen met elkaar en met aparte accessoires te verbinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business