Nieuws

Samsung Gear 2 ruilt Android voor Tizen

Amper zes maanden na de Gear heeft Samsung versie 2 al klaar. Android maakt plaats voor Tizen, Gear 2 Neo is 100 euro goedkoper.

Het heeft niet lang geduurd voordat Samsung de kritisch slecht ontvangen Galaxy Gear heeft voorzien van een opvolger. De Gear 2 is een feit, en krijgt met de Gear 2 Neo een goedkoper broertje naast zich.

De grootste vernieuwing is zonder twijfel de wissel van besturingssysteem. In plaats van Android maakt de Gear 2 gebruik van Tizen, een mobiel besturingssysteem waar Samsung hoog op inzet. Samsung spreekt van een indrukwekkend app ecosysteem, maar er wordt met geen woord gerept over het huidige aantal apps, of die compatibel zijn met de Gear 2, en omgekeerd.

In de nieuwste Gear zit de camera niet meer in de armband zelf, maar in het horloge. Zo kan je een andere kleur van bandje kiezen later. De Gear 2 Neo heeft geen camera aan boord. Met beide kan je nog steeds bellen. Er is deze keer ook een toets aanwezig op het horloge om telkens naar het startscherm terug te keren.

[related_article id=”160734″]

Samsung zet met de nieuwe Gear hoog in op de fitnessrage die nu actief is. Met de Personal Coach kan je gaan sporten, samen met een bijhorende optionele hartslagband. Bij de nieuwe apps is onder andere Garmin ook aan boord.

Intern heeft de 800 MHz-processor een boost gekregen. De Gear 2 (Neo) beschikt over een dualcore 1 GHz-chip. Het gewicht is vergeleken met de eerste Gear ook ietsje afgenomen.

Om de kosten van de Gear 2 Neo verder te drukken, is er geen plaats meer voor aluminium. Alles is plastic, wat de Neo wel lichter maakt dan de Gear 2.

Beide smartwatches zijn vanaf april verkrijgbaar. De Gear 2 gaat 299 euro kosten. De Gear 2 Neo is 100 euro goedkoper en komt op 199 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business