Nieuws

Sony toont waterdichte Xperia Z2 tablet en smartphone

Sony blijft de lijn van waterdichte smartphones en tablets doorzetten in 2014. Zowel de Xperia Z2 als de Xperia Z2 Tablet krijgt een heleboel verbeteringen aan boord.

Op MWC heeft Sony zijn twee nieuwe vlaggenschepen getoond aan het publiek, de Xperia Z2 Tablet en de Xperia Z2. Ondanks de verwarrende namen, blijft Sony de troefkaart van waterdichte apparaten sterk uitspelen. Daarnaast krijgen beide toestellen een flinke boost vergeleken met hun voorgangers.

Xperia Z2 Tablet

De Xperia Z2 Tablet is een bijzonder dunne tablet geworden, amper 6,4 millimeter, en hij weegt maar 426 gram (439 gram voor LTE/3G). Ondanks zijn dunne vorm en lichtgewicht voelt hij heel stevig aan. Steviger dan de oorspronkelijke Z1 Tablet naar mijn mening.

Binnenin heeft Sony de krachtige Qualcomm Snapdragon 801-chip geïnstalleerd met een 2,3 GHz quadcoreprocessor, Adreno 330 GPU en 3 GB RAM. Tijdens mijn korte testperiode kon ik de tablet amper op een vertraging betrappen.

[related_article id=”160734″]

Waar ik wel benieuwd naar ben, is de batterijduur van de tablet. Sony claimt een autonomie van 10 uur wanneer je continu video afspeelt. Behoorlijk sterk lijkt me voor zo’n dunne en lichte tablet. De Xperia Z2 Tablet maakt gebruik van Qualcomms Quick Charge 2.0 technologie om deze tablet 75% sneller op te laden dan een conventionele manier. Afwachten of je die functie veel nodig hebt met 6.000 mAh-batterij.

In tegenstelling tot andere tabletfabrikanten en hun resolutiestrijd blijft Sony vasthouden aan Full HD. Op zich niet verkeerd, want het scherm ziet er bijzonder knap uit. Het scherm maakt gebruik van de Triluminos-technologie die je ook in de Bravia tv-reeks van Sony terugvindt.

Achteraan vind je voor een tablet een redelijk sterke camera. De 8,1 megapixelcamera maakt gebruik van een Exmor RS-sensor. Heel belangrijk bij videobellen is de camera vooraan, en daar heeft Sony extra moeite gedaan met een 2,2 megapixelvariant.

Tot slot legde Sony sterk de nadruk op een unieke geïntegreerde Noise Cancelling oplossing, maar die heb ik nog niet goed genoeg kunnen beluisteren voor een eerste indruk te vormen.

Xperia Z2

Qua specificaties is de Z2 nagenoeg identiek aan de Z2 Tablet. Dezelfde Qualcomm Snapdragon 801-chip en ook 3 GB RAM, net als een Full HD-scherm.

Waar Sony wel duidelijk een verschil in wil maken, is de 20,7 megapixelcamera met Exmor RS-sensor. Daarmee kan je in 4K filmen, mocht je thuis al zo’n mooie 4K-televisie hebben staan.

Het 5,2 inch Full HD-scherm ziet er net als de Z2 Tablet bijzonder goed uit, met in tegenstelling tot de Z1 deze keer wel prima kijkhoeken.

Zowel de Xperia Z2 als de Z2 Tablet zijn ook nu waterdicht (IPX58), een paradepaardje van Sony. Hij is stofbestendig (IP 55), maar voor beide moet je wel ervoor zorgen dat alle klepjes mooi gesloten zijn natuurlijk.

De Xperia Tablet Z2 is verkrijgbaar in verschillende Wi-Fi- en 3G/LTE-modellen. 16 GB kost 499 euro, 32 GB 549 euro. De LTE-versie met 16 GB kost 629 euro. De Xperia Z2 kost 699 voor 32 GB. Leverbaar vanaf april/mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business