Nieuws

YotaPhone verbetert concept van smartphone met twee schermen

Op het Mobile World Congress toont Yota de tweede generatie van zijn smartphone met e-inkscherm op de achterkant. Dat is voortaan ook aanraakgevoelig.

 Het e-inkscherm van de YotaPhon 2 is vanaf nu ook aanraakgevoelig.

Yota Devices is een nieuwkomer op de smartphonemarkt, maar het is duidelijk dat de Russische telefoonbouwer niet bij de pakken blijft zitten. De YotaPhone is eind vorig jaar op de markt verschenen, maar de tweede generatie staat ondertussen al in de coulissen te wachten.

De YotaPhone valt op door de combinatie van een LCD-scherm aan de voorkant en een e-inkscherm aan de achterkant van het toestel. Op het Mobile World Congress in Barcelona toont Yota hoe het die combinatie verder op punt stelt in de nieuwe generatie van zijn smartphone. Die ziet er niet alleen gelikter uit, maar heeft ook enkele belangrijke updates gekregen.

[related_article id=”161563″]

Laten we eerst even naar het scherm aan de voorkant kijken. Dat heeft een upgrade gekregen van een 4,3 inch HD LCD-scherm, naar een 5 inch Full HD AMOLED-scherm. Het e-inkscherm aan de achterkant is dan weer gegroeid van 4,3 inch naar 4,7 inch en beschikt nu over een resolutie van 960 x 540 pixels, in plaats van 360 x 640 pixels.

De belangrijkste vernieuwing is echter dat het e-inkscherm vanaf nu ook aanraakgevoelig is, terwijl je op de eerste YotaPhone via een aanraakgevoelige zone onder het scherm moet navigeren, zoals je ook kan zien in onderstaande demo. Yota maakt gebruik van speciale “gestures” om door de telefoon te navigeren.

Ook intern krijgt de tweede generatie YotaPhone een fikse upgrade. De nieuwe smartphone draait op een Snapdragon 800 quadcore-processor en beschik over 2 GB RAM. De beschikbare opslagruimte bedraagt 32 GB en er is ondersteuning voor NFC en 4G voorzien. Achteraan zit een 8 megapixelcamera en vooraan vinden we een 2 megapixelcamera terug.

De batterij heeft een capaciteit van 2.550 mAh en kan draadloos worden opgeladen. Wanneerje batterij leeg is schakelt de Smart Power Mode het kleurenscherm uit en kan je de belangrijkste zaken nog uitvoeren via het e-inkscherm. Doordat e-ink zo’n zuinige technologie is, kan je het batterijleven op die manier nog gevoelig rekken.

De YotaPhone draait op Android, maar dat betekent niet dat alle apps ook op het e-inkscherm werken. Voorlopig is de selectie beperkt tot Yota’s eigen apps, maar het bedrijf laat weten dat het zijn SDK openstelt voor het grote publiek, zodat ook externe ontwikkelaars hun apps kunnen aanpassen.

De YotaPhone 2 is nog maar een prototype en het is nog niet duidelijk wanneer hij op de markt zal verschijnen of aan welke prijs. De eerste generatie YotaPhone werd in december vorig jaar gelanceerd in Rusland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje aan een adviesprijs van 499 euro. In het eerste kwartaal van dit jaar worden daar nog 20 nieuwe markten aan toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business