Nieuws

Bedien elke tablet met je ogen

Een tablet met je vingers bedienen is al best efficiënt, maar met je ogen gaat het nog sneller. The Eye Tribe toont op Mobile World een oogsensor voor de tablet. Wij gingen ermee aan de slag.

Op de Consumer Electronics Show begin januari ging ik al aan de slag met de oogsensor van Tobii. Daarvan was ik behoorlijk onder de indruk, zeker ook omdat ze met Steelseries gaan samenwerken.

Op Mobile World claimt The Eye Tribe dat zijn oogsensor net zo goed werkt als die van Tobii, én dat hij mobiel bruikbaar is met Android-, iOS- en Windows-tablets.

[related_article id=”161563″]

Een mobiele oogsensor dus! Enige voorwaarde is dat er wel een vrij USB 3.0-aansluiting moet zijn op je tablet. Dan schiet er nog maar 1% van de tabletmarkt over, maar The Eye Tribe rekent erop dat fabrikanten de technologie uiteindelijk in hun toestellen zelf zullen integreren. Ik mocht alvast aan de slag met een Windows 8-tablet en Fruit Ninja.

Na viermaal de kalibratie te hebben doorlopen, lukt het eindelijk. Reden: je moet minstens 45 tot 75 cm van de sensor zitten. Best oncomfortabel om zo je tablet vast te houden. Als je houding eenmaal goed is, werkt de oogherkenning redelijk goed, maar lang niet zo accuraat als de sensor van Tobii. De ontwikkelkits kosten wel alletwee hetzelfde: 99 dollar.

Ik zie wel heil in een bediening met je ogen, maar dan eerder in de sensor van Tobii en (voorlopig) niet voor mobiel gebruik. The Eye Tribe heeft nog veel werk aan de winkel als het met gelijke wapens wil strijden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business