Nieuws

De grootste beveiligingsblunders met mobiele apparaten

Dankzij smartphones en tablets zijn werknemers overal productief. Aan de andere kant creëren de nieuwe mogelijkheden ook heel wat kansen op beveiligingsblunders. Hoe vermijd je deze?

Wat je met jouw smartphone doet, kan ernstige gevolgen hebben voor je persoonlijke privacy en veiligheid, maar ook voor gevoelige gegevens van je werkgever. Wat zijn de grootste blunders die je kunt begaan?

1. Je vergrendelt het apparaat niet
Ook al is het niet de meest effectieve beveiliging, je apparaat vergrendelen is wel een goede eerste verdedigingslijn. Gebruik je een pincode of wachtwoord of zelfs de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S, dan kun je jouw verloren smartphone lang genoeg beschermen tot je hem gevonden hebt of op afstand kunt wisssen.

[related_article id=”161563″]

2. Je installeert geen updates
Er worden constant beveiligingsgaten in apps gevonden. Als je jouw apps niet up-to-date houdt, vormt dat een beveiligingsrisico, niet alleen voor jezelf maar ook voor je werkgever.

3. Je slaat bedrijfsinformatie op ongeoorloofde apparaten op
Heeft jouw werkgever een BYOD-beleid (bring your own device), dan kun je gerust bedrijfsinformatie op je smartphone opslaan omdat er beveiligingsmaatregelen voor zijn. Zonder BYOD neem je echter een groot risico als je zomaar bedrijfsinformatie op je smartphone opslaat.

4. Je opent twijfelachtige inhoud
Als je links opent die van onbekende bronnen komen of apps downloadt van andere appwinkels, kun je wel eens kwaadaardige software op je apparaat binnenhalen.

5. Je volgt geen socialemediabeleid
De meeste bedrijven hebben een beleid over sociale media. Volg je dat niet, dan lek je misschien gevoelige informatie die tegen jouw werkgever gebruikt wordt.

6. Je gebruikt geen encryptie
Dit is een fout die de IT-afdeling zeker niet mag maken. Bedrijven moeten altijd een vorm van encryptie of MDM (mobile device management) hebben voor elk apparaat dat toegang krijgt tot het bedrijfsnetwerk en bedrijfsgegevens.

7. Je gebruikt onveilige netwerken
Als je wifi gebruikt in plaats van de 3G-dataverbinding van je smartphone, gebruik dan geen open netwerken. Anderen kunnen daardoor immers gevoelige informate van jouw apparaat onderscheppen.

In samenwerking met Smartbiz.be

Op dinsdag 13 maart houden ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security, in de populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie vind je op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business