Nieuws

Smartphone van Boeing schakelt zichzelf uit als je ermee knoeit

De veilige smartphone van Boeing zou zo uit een film van James Bond kunnen komen. De telefoon wist automatisch alle data op het moment dat ermee geknoeid wordt.

Boeing heeft een smartphone ontwikkeld die zo uit een James Bond-film kan komen. De spionnentelefoon – met de codenaam Black – wist al je data en schakelt zichzelf uit als ermee geknoeid wordt of als je hem probeert open te krijgen.

Het luchtvaart- en defensiebedrijf heeft woensdag documenten voor de telefoon, die op Android draait, ingediend bij de Federal Communications Commission. De techsite Myce kwam de documenten als eerste tegen. Boeing bevestigde aan GeekWire dat het inderdaad de smartphone heeft uitgebracht.

[related_article id=”158578″]

Agentschappen
Hoewel veel details van het apparaat vertrouwelijk zijn, geeft de brief die bij de documenten zat toch wat uitleg.

“Boeings Black-smartphone wordt voornamelijk verkocht aan overheidsagentschappen en bedrijven die contracten hebben met diezelfde agentschappen waarbij het gaat over defensie en de nationale veiligheid”, staat in de brief te lezen.

Vertrouwelijk
Boeing schrijft dat het apparaat niet te verkrijgen is op de markt voor reguliere consumenten. Technische informatie over de telefoon is vertrouwelijk en blijft dat ook. Dat is waarschijnlijk het gevolg vanwege de hoge beveiliging van de telefoon.

“De Boeing Black is gefabriceerd als een verzegeld apparaat met zowel epoxyhars als schroeven, waarvan je kunt zien of iemand ermee geknoeid heeft. Elke poging om de telefoon te openen zorgt ervoor dat alle data en software verwijderd wordt en dat het toestel niet langer bruikbaar is.”

Bij de documenten zitten niet veel afbeeldingen of verdere specificaties. Het is wel duidelijk dat de telefoon ruimte heeft voor twee SIM-kaarten en hij ondersteunt GSM, WCDMA en LTE.

Concurrentie
Boeings plan om een ultra veilige smartphone te ontwikkelen kwam twee jaar geleden al aan het licht, maar sindsdien is er niks meer over gemeld. Destijds werd aangegeven dat de telefoon goedkoper zou zijn dan vergelijkbare opties. Daardoor kan het een concurrent zijn voor BlackBerry, dat bekend staat om het maken van veilige overheidsapparaten.

Een woordvoerder van Boeing laat aan GeekWire weten dat Black een unieke beveiliging heeft voor zowel hardware als software. Daarnaast is hij compatibel met mobiele managementsystemen.

“Ontworpen om tegemoet te komen aan de evoluerende veiligheidseisen, heeft Boeing een modulaire smartphone gelanceerd om een kritieke gegevens en communicatie veilig uit te wisselen op een betrouwbaar mobiel apparaat”, stelt de woordvoerder. “Daarbij maakte Boeing gebruik van zijn diepgewortelde expertise in informatieveiligheid, partners op het gebied van geavanceerde technologie en een fabrikant in de Verenigde Staten om tot een innovatieve, veilige en flexibele mobiele oplossing te komen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business