Nieuws

Guust Flater is de ster van de Google Doodle

Vandaag is het 57 jaar geleden dat de allereerste Guust Flater-strip verscheen, en dat is voor Google aanleiding om Gaston te eren met een doodle.

De Belgische stripheld Guust Flater mag vandaag prijken als Google Doodle, de afbeelding die je soms te zien krijgt op de zoekpagina in plaats van het overbekende Google-logo.

Guust Flater, in zijn originele Franse benaming Gaston Lagaffe, is een van de bekendere Belgische stripfiguren. Op 28 februari 1957, vandaag dus 57 jaar geleden, verscheen hij voor het eerst op het toneel, met zijn kenmerkende slome houding, groene trui, krakkemikkige Fiat 509, en zijn gedoemde plannen om zijn werk toch maar wat eenvoudiger te maken.

Guust Flater werd getekend door André Franquin, één van de bekende Belgische striptekenaars die onder andere ook de vader was van Robbedoes en Kwabbernoot en van de Marsupilami. De verhalen van Guust Flater spelen zich dan ook af op de redactie van het stripblad Robbedoes – ongelukjes met Oost-Indische inkt en klassieke drukpersen inbegrepen.

Wie klikt op de doodle van Guust in zijn befaamde Guust-mobiel, springt meteen naar de zoekresultaten. Als je dit stukje Belgisch striperfgoed bijna vergeten was, is dit het perfecte moment om je lachspieren nog eens te trainen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business