Nieuws

Alcatel One Touch Idol Mini

Voordelen
Dual sim
Leuke schil
Afwerking
Nadelen
Geen microSD
Beperkt nut flits
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
De Alcatel One Touch Idol Mini biedt een scherpe prijs met dual sim, maar is verder weinig opvallend.

Deze smartphone heeft exact dezelfde chip aan boord als de Acer Liquid Z5, en dat voel je. Hij is niet bijster snel, maar hem echt afrekenen als te traag is een brug te ver. De schermresolutie is zelfs identiek als de Liquid Z5, maar de Idol Mini heeft slechts een diagonaal van 4,3 inch. Daardoor oogt dit scherm scherper, maar echt onder de indruk ben ik niet.

Wel straf is dual sim-functionaliteit voor deze prijs. Enig nadeel hiervan is dat je een microSD-geheugenslot moet opofferen. De Idol Mini bestaat ook met één sim, mét microSD-slot.

De camerakwaliteit blaast me niet omver. In perfect lichtomstandigheden zijn de foto’s bruikbaar, maar meestal valt de ruis op de foto sterk op. Opvallend is de LED-flits, zeker voor zijn prijskaartje. Helaas voegt het ook hier, net als bij Acer, weinig toe in donkere omstandigheden.

Alcatel gooit over Android een volledig eigen schil, waardoor het eerst wat zoeken is naar bekende icoontjes. Qua extra functionaliteit valt de nieuwe schil tegen. Soms oogt hij traag met schokkende animaties, soms gaat hij snel. Heel wisselvallig.

Als totaalpakket kan ik weinig slecht vertellen over de One Touch Idol Mini, uitgezonderd zijn relatief slechte camera, maar er is ook niets waarvoor je dit toestel absoluut moet kopen. Hij blaast warm nog koud; enkel interessant voor dual simgebruikers.

Specificaties:

Scherm: 4,3" LCD-scherm (480 x 854 pixels)
CPU: 1,3 GHz dualcore Cortex-A7 (Mediatek MT6572)
GPU: Mali-400
Geheugen: 512 MB
Opslag: 4 GB (single sim, uitbreidbaar); 8 GB (dual sim)
Batterij: 1.700 mAh
OS: Android 4.2

Schermkwaliteit: 2,5/5 l Snelheid: 2,5/5 l Autonomie: 3/5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business