Nieuws

Zorgen bij Google en Samsung over deal Microsoft-Nokia

Google en Samsung zijn bang dat de patentlicentiekosten omhoog schieten op het moment dat Microsoft de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia overneemt.

Google en Samsung hebben richting China"s overheid hun zorgen uitgesproken over de aanstaande deal tussen Microsoft en Nokia, net als de Chinese telefoonfabrikanten Huawei en ZTE dat al deden. De bedrijven zijn bang dat hierdoor de licentiekosten voor het patentrecht omhooggaan. Dit weet Bloomberg te melden.

Volgens het verslag heeft zowel Google als Samsung aan China"s ministerie van Handel gevraagd ervoor te zorgen dat de deal niet leidt tot hogere kosten, specifiek bij draadloze technieken waar de concurrentie voor dergelijke patenten hoog is.

[related_article id=”161452″]

Daarnaast bestaat de angst dat Microsoft een flinke boost krijgt op de smartphonemarkt en met die nieuw verworven positie patenten gaat misbruiken.

Europese Unie
De afgelopen jaren werd Microsoft regelmatig geconfronteerd met de Europese Unie over mededingingsproblemen, maar de deal met Nokia is zonder gedoe gesloten. Brussel liet echter weten dat het Nokia"s licentiepraktijken zou volgen na de overname.

In Europa, Amerika en India (ondanks een betalingsachterstand bij de belasting van 340 miljoen dollar in dat land) is de deal al goedgekeurd. Naar verluidt volgen Rusland, Israël en Turkije op zeer korte termijn. China heeft nog geen openlijke uitspraken gedaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business