Nieuws

Nokia Lumia 520

Voordelen
Prijs
HERE Maps
Snel
Afwerking
Nadelen
Afgewassen foto's
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
De Nokia Lumia 520 is de enige Windows Phone in onze vergelijkende test en weet goed zijn mannetje te staan tegen al het Androidgeweld.

De Nokia Lumia 520 is het enige Windows Phone-toestel in deze test, maar dat betekent niet dat hij daarom minder kans maakt. Integendeel, Windows Phone is een licht besturingssysteem dat op lage specificaties nog perfect vloeiend werkt, en dat merk je direct bij de Lumia 520. Hij draait supervlot, zonder dat je hem op trage reacties kan betrappen.

De camera scoort bovengemiddeld, met alweer ietwat afgewassen kleuren. Ondanks gebrek aan flits trekt de Lumia 520 redelijk knappe foto’s in minder goede lichtomstandigheden. Het is de enige met een aparte shutter-knop bovenaan, wat je wel extra controle biedt. Je kan ook nog altijd op het scherm tikken om te trekken als je dat liever hebt.

Door het totaalpakket dat Windows Phone biedt in combinatie met het scherpe prijskaartje is dit een heel straffe telefoon.

En dan heb ik het nog niet gehad over zijn grootste troef: HERE Maps. Hiermee heb je altijd de nieuwe kaarten en kan je offline navigeren over de hele wereld. Regionale kaarten zijn gratis, voor de rest moet je op de Lumia 520 wel bijbetalen. Een heel straffe smartphone voor zijn prijs, die zonder de Motorola Moto G zonder twijfel de beste keuze was geweest.

Lees zeker ook onze uitgebreide review van de Nokia Lumia 520.

Specificaties:

Scherm: 4" LCD-scherm (480 x 800 pixels)
CPU: 1 GHz dualcore (Qualcomm Snapdragon S4)
GPU: Adreno 305
Geheugen: 512 MB
Opslag: 8 GB (uitbreidbaar)
Batterij: 1.430 mAh
OS: Windows Phone 8

Schermkwaliteit: 3/5 l Snelheid: 4/5 l Autonomie: 3,5/5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business