Nieuws

MSI toont ultrabook voor gamers met 3K-scherm

MSI heeft op CeBIT een stijlvolle gamelaptop onthuld die met zijn forse specificaties ook de zakelijke poweruser kan aanspreken.

Computerfabrikant MSI heeft op de CeBIT-beurs in Hannover een opvallende ultrabook voor gamers onthuld met één van Nvidia’s nieuwe gpu’s voor laptops aan boord.

Voor gamers biedt een desktop over het algemeen meer voordelen, maar wie toch liever een meer mobiel systeem heeft, kan terecht bij de gamelaptops van fabrikanten als Alienware, Asus of MSI. Die laatste staat niet meteen bekend als fabrikant van toestellen met een elegant design, maar brengt daar met de nieuwe GS60 Ghost Pro verandering in.

De GS60 Ghost Pro is 19,5 millimeter dik en weegt 1,99 kilogram. Ter vergelijking: onze eigen MSI GE60 is 37,6 millimeter dik en weegt 2,4 kilogram, een stevige "bak" dus. Bovendien is het uiterlijk veel soberder dan gewoonlijk, waardoor de laptop dankzij zijn forse specificaties ook zakelijke power users kan aanspreken.

Die forse specificaties beginnen met een 15,6 inchscherm met een 3K-resolutie (2.880 x 1.620 pixels). Verder kan je kiezen uit verschillende Intel Haswell-processoren, tot maximaal een Core i7, en één van de nieuwe generatie gpu’s van Nvidia. MSI wou daarover geen details kwijt, maar volgens Engadget gaat het om gpu’s met de nieuwe Maxwell-architectuur.

De GS60 Ghost Pro biedt ondersteuning voor 802.11ac wifi en twee SSD’s (mSATA) die in Super RAID – een marketingterm voor RAID0 – geconfigureerd kunnen worden. Die worden aangevuld met een gewone harde schijf.

Afhankelijk van de gekozen specificaties zal de GS60 Ghost Pro ergens tussen 1.600 en 2.000 euro kosten. Het toestel moet vanaf april beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business