Nieuws

Meer dan helft smartphones ontsnapt aan IT-afdeling

Meer dan de helft van de smartphones in bedrijven ontsnapt aan de IT-afdeling. Dat blijkt uit een onderzoek voor ons gratis seminarie over mobile security en bring your own device.

Meer dan helft van de smartphones in bedrijven ontsnapt aan de IT-afdeling. Dat blijkt uit een onderzoek voor ons gratis seminarie over mobile security en BYOD.

Aan ongeveer 250 kantoorwerkers vroeg ZDNet en Smart Business of ze hun privé-smartphone op hun werk gebruiken. Dat blijkt bij 70 procent van de respondenten het geval. Een kleine 30 procent gebruikt geen smartphone, maar eerder een traditionele gsm.

45 procent van de respondenten krijgt voor het gebruik van zijn smartphone op kantoor geen support van de IT-afdeling. Dit alles betekent dat bij een ruime meerderheid van de smartphonegebruikers met eigen toestel aan de aandacht (en ondersteuning) van IT ontsnapt. Van alle respondenten heeft slechts 14 procent een smartphone van de zaak.

Dit alles doet uitschijnen dat de trend rond Bring Your Own Device wel degelijk van tel is in menig bedrijf. Zeker voor smartphones, en in mindere mate ook voor tablets. Voor laptops speelt de BYOD-trend dan weer veel minder.

Gebruik jij je privé-smartphone op je werk?

Jawel, maar ik krijg hiervoor geen support van IT: 45%

Ja, en onze IT-afdeling ondersteunt hem: 12%

[related_article id=”161563″]

Nee, ik heb een smartphone van de zaak: 14%

Nee, ik gebruik geen smartphone: 29%

Bron: ZDNet, Smart Business, 250 respondenten

Op donderdag 13 maart houden ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in de populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie vind je op de website van Business Meets IT.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business