Nieuws

InkPhone overleeft twee weken op één batterijlading

E-readerfabrikant Onyx werkt aan een smartphone met e-inkscherm die het twee weken uithoudt op één batterijlading.

Op de competitieve smartphonemarkt moet je als fabrikant creatief uit de hoek komen om je toestel te doen opvallen. E-readerfabrikant Onyx doet dat door een smartphone met e-inkscherm op de markt te brengen, die het twee weken uithoudt op één batterijlading.

Toch kan je dat ook weer niet helemaal creatief noemen, want het Russische Yota biedt reeds een gelijkaardig toestel met de YotaPhone. Die combineert een LCD-scherm aan de voorkant met een e-inkscherm op de achterkant van de smartphone.

[related_article id=”161563″]

Onyx laat het LCD-scherm achterwege en toont op CeBIT in Hannover een prototype van zijn Midia InkPhone met een 4,3 inch e-inkscherm (480 x 800 pixels). Het toestel richt zich op mensen die geen high end prestaties verwachten, maar vooral een uitstekend batterijleven belangrijk vinden. Onyx positioneert het als een e-reader waar je ook mee kan bellen.

De InkPhone draait op een 1 GHz Rockchip CPU en 512 MB RAM. Standaard is 4 GB opslagruimte voorzien, maar dat kan nog worden uitgebreid met een microSD-kaart tot 32 GB. Het toestel heeft geen camera en de batterij heeft een capaciteit van 1.800 mAh. De telefoon (e-reader?) wordt geleverd met Android 2.3 Gingerbread, maar heeft geen toegang tot de Google Play Store. Bovendien zullen er maar een beperkt aantal compatibele apps beschikbaar zijn.

De Midia InkPhone van Onyx gaat tegen het einde van deze maand in productie en zal vanaf april op de Europese markt te koop zijn in Duitsland en Polen. Daarnaast zal het toestel ook via Amazon worden aangeboden aan de rest van de wereld. De adviesprijs bedraagt 140 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business