Nieuws

Samsung komt met Galaxy S3 Mini Value Edition

Samsung brengt de opvolger van de Galaxy S3 Mini op de markt. Deze Value Edition is een kleine upgrade van zijn voorganger.

Het is voor Samsung gebruikelijk een budgetvariant uit te brengen voor elk vlaggenschip. Een kleinere telefoon met licht aangepaste specificaties, vaak onder de naam mini. Eind 2012 verscheen de Galaxy S3 Mini. Die krijgt nu een opvolger met de Samsung Galaxy S3 Mini Value Edition.

De S3 Mini Value Edition is grotendeels gelijk aan zijn voorganger, maar troeft de telefoon op enkele vlakken toch af. Zo bevat het toestel een dualcoreprocessor van 1,2 GHz. Tevens heeft het besturingssysteem een kleine upgrade gekregen. De nieuwe smartphone draait standaard op Android 4.2 (Jelly Bean). 

Specificaties
Het scherm is nog steeds 4 inch en ook het geheugen en de interne opslag zijn even groot gebleven, respectievelijk 1 GB en 8 GB. De opslagruimte is makkelijk uit te breiden met een MicroSD-kaartje, zodat je al je favoriete muziek en films erop kwijt kunt.

Aan de achterzijde zit een camera die fotografeert met 5 megapixels en filmt op 720p. De voorzijde bevat een VGA-camera voor onder meer videogesprekken.

Qua verbindingen voldoet de Samsung Galaxy S3 Mini Value Edition met bluetooth, 3G en wifi aan alle eisen die je tegenwoordig van een smartphone verwacht.

Lichtgewicht
De Value Edition doet het predikaat "mini" eer aan. Het toestel is namelijk nog geen centimeter dik en weegt 112 gram. Net als zijn voorganger is de smartphone in meerdere kleuren te halen: zwart, wit en blauw.

Bij de meeste webshops in België en Nederland is de Samsung Galaxy S3 Mini Value Edition verkrijgbaar voor om en nabij 220 euro. Tevens bieden providers het toestel (veelal gratis) aan bij een abonnement.

3 iiigalaxymininieuwssamsungsmartphonevalue edition

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen