Nieuws

Nieuwe mobiele GPU’s van Nvidia verdubbelen je gametijd

Nvidia heeft een reeks nieuwe mobiele GPU's voorgesteld. Ze hebben de functie Battery Boost, waarmee je voortaan twee keer zo lang mobiel kunt gamen.

Eerder deze week hadden we al een heel slanke, performante MSI-gaminglaptop gespot op Cebit, met een onbekende Nvidia-chip aan boord. Toen waren er nog geen details bekend over de nieuwe Nvidia-chip, maar daar brengt Nvidia nu verandering in met de aankondiging van de mobiele 800M-serie.

In totaal worden er vier nieuwe mobiele chips aangekondigd: 830M, 840M, 850M en 860M, allemaal voorzien van Nvidia’s nieuwste Maxwell-architectuur die ervoor zorgt dat je behoorlijk wat GPU-kracht in een kleine, lichte behuizing kan proppen.

De nieuwe Gigabyte P74 is daarvan een degelijk voorbeeld. Die bevat een 860M en meet toch maar 21 mm. Daarop haalde Engadget met BioShock Infinite, op 1080p en maximale instellingen, een framerate van meer dan 40 fps. Daarvoor had je tot twee jaar terug nog een laptop voor nodig die meer dan tweemaal zo dik was.

[related_article id=”160734″]

De grootste vernieuwing zit hem echter in Battery Boost, een functie die in actie schiet wanneer je een spel opstart en energie kan besparen om langer mobiel te gamen. Heeft dat dan impact op de weergavekwaliteit? Battery Boost verandert niets aan de kwaliteit, maar geeft je de keuze om een vaste framerate te kiezen. Ben je tevreden met 30 fps, dan zal de mobiele GPU geen extra fps genereren, zodat energie kan worden bespaard.

Nvidia zegt dat een gemiddelde GeForce-laptop het na vijftig minuten voor bekeken houdt wanneer je intensief gamet. Dankzij Battery Boost konden ze dat aantal verdubbelen, afhankelijk van de grafische intensiviteit van het spel.

Hoe grafischer het spel en hoe meer toeters en bellen je wil, hoe zwaarder de accu zal worden belast. Kies je om iets met laag detail te spelen, en te begrenzen tot 30 fps? Dan zit je dicht tegen een verdubbeling van je gametijd. Battery Boost is enkel compatibel met 850M en 860M, omdat die krachtig genoeg zijn.

Tot slot toont Nvidia ook nog Shadowplay, waarmee je 1080p-video’s kan opnemen en uitzenden op streamingwebsites zoals Twitch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business