Nieuws

Nieuwe Google Play Store vraagt wachtwoord om apps te installeren

Google heeft met een nieuwe update extra mechanismen in de Play Store ingebouwd, om het 'per ongeluk' aanschaffen van apps te bemoeilijken.

Google heeft een update uitgerold voor de Play Store, zijn appwinkel voor Android. Belangrijkste vernieuwing in versie 4.6.16 is de toevoeging van extra mechanismen om het ‘per ongeluk’ aanschaffen van apps te voorkomen.

Zo vind je vanaf nu in de instellingen de optie ‘Wachtwoord vereisen voor aankopen’. Google gaat hiermee de App Store van Apple achterna, waar je al langer je wachtwoord moet ingeven om een aankoop te voltooien. Wanneer de optie is aangevinkt, geeft de Play Store je de keuze om bij elke aankoop je wachtwoord in te voeren, of één keer om de 30 minuten.

[related_article id=”158901″]

Daarnaast werd een duidelijke waarschuwing voor in-app-aankopen toegevoegd aan de lijst met app-machtigingen, die je te zien krijgt wanneer je een applicatie installeert waarvoor dit van toepassing is. Zowel Google als Apple werden eerder al eens door Europa op de vingers getikt omtrent de regulatie rond in-app-aankopen.

Zoals eerder reeds werd aangekondigd, blijft Google vanaf nu ook je applicaties scannen op malware nadat ze geïnstalleerd zijn. Voorheen gebeurde dat alleen voor de installatie. Op die manier kunnen apps die door de mazen van het net zijn geglipt, toch nog gevat worden.

Verder werd ook de mogelijkheid toegevoegd om meerdere apps tegelijk te installeren en kan je vanaf nu zelf checken of er een nieuwe versie van de Play Store beschikbaar is door in de instellingen op het buildnummer te tikken. Ten slotte werden er ook een aantal kleine cosmetische veranderingen doorgevoerd.

De update voor de Google Play Store wordt in de komende dagen wereldwijd uitgerold. Het kan dus nog even duren voordat de nieuwe versie op jouw toestel beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business