Nieuws

De grootste problemen met de Wii U, PlayStation 4 en Xbox One

Een nieuwe studie bekijkt de grootste problemen waar eigenaars van de modernste gameconsoles mee te maken krijgen. De resultaten vallen flink tegen.

Reparatiedienst Fixya heeft een nieuw rapport geschreven over de problemen met de nieuwste gameconsoles, en de resultaten zijn bepaald niet rooskleurig.

Fixya onderzocht veertigduizend vragen die op zijn website werden gesteld.

[related_article id=”161452″]

De dienst merkte dat 35 procent van de Wii U-gebruikers klaagt over blijven hangen. Terwijl anderen zoeken naar oplossingen voor problemen met hun GamePad. Nog eens 15 procent van de eigenaars van de Nintendoconsole meldt problemen met de internetverbinding van zijn toestel.

Consoles schakelen zichzelf uit
Net als de Wii U krijgen ook de Xbox One en PlayStation 4 met een hoop problemen te maken. De grootste boosdoener op de Xbox One is Kinect. Dertig procent van de gebruikers heeft hulp nodig om te kunnen blijven genieten van de bewegingsbesturing. Daarnaast gaat 25 procent van de hulpvragen over het feit dat de Xbox One zichzelf uitschakelt. Datzelfde probleem blijkt ook het grootste deel van de klachten over de PS4 uit te maken, met 35 procent van alle vragen.

Vragen zijn wel algemeen
Een belangrijke kanttekening bij deze resultaten is wel dat het gaat over algemene categorieën en vragen. Deze resultaten wijzen dus niet noodzakelijk op een wijdverspreid constructieprobleem met de consoles. De onderzoeksgegevens suggereren dat elke console de neiging vertoont om problemen te hebben met bepaalde zaken.

Het feit dat gebruikers over bepaalde zaken vragen stellen, wijst er ook niet per se op dat dit structurele problemen zijn die ervoor zouden kunnen zorgen dat je console niet langer werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business