Nieuws

Microsoft onthult Office voor iPad op 27 maart

Het ziet er naar uit dat het langverwachte Office voor iPad volgende week zal worden voorgesteld door kersvers Microsoft CEO Satya Nadella.

Alles lijkt erop te wijzen dat kersvers Microsoft CEO Satya Nadella eind deze maand zelf de sluier gaat lichten van het langverwachte Office-pakket voor de iPad.

Microsoft organiseert op 27 maart een persevenement in San Francisco waar “het kruispunt tussen cloud en mobiel” centraal zal staan. Nadella zal daar voor het eerst in zijn rol als CEO de verzamelde pers toespreken.

[related_article id=”158256″]

Volgens bronnen van de doorgaans goed ingelichte Microsoft-watcher Mary Jo Foley staat de introductie van Office voor iPad gepland voor eind maart. Het lijkt daarom meer dan waarschijnlijk dat het mobiele kantoorpakket tijdens dit evenement in San Francisco zal worden onthuld.

Microsofts kantoorpakket voor de iPad zou volgens de laatste geruchten alleen Word, Excel, PowerPoint en OneNote bevatten. De overige Office-apps zullen niet in het aanbod worden opgenomen. De apps zullen via de Apple App Store worden aangeboden, maar vereisen wel een Office 365-abonnement, net zoals dat het geval is bij Office Mobile voor de iPhone.

Hoewel Microsoft nooit iets heeft willen bevestigen, wordt er al geruime tijd gespeculeerd over de komst van Office naar de iPad. Oorspronkelijk werd gezegd dat die pas na de lancering van de aanraakvriendelijke Windows 8-versie zou verschijnen, maar Microsoft heeft naar verluidt eind vorig jaar besloten om de software gewoon te lanceren wanneer die klaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business