Nieuws

Motorola onthult smartwatch Moto 360

Motorola blijft niet achter in de hype rond wearables en kondigt zijn eigen smartwatch aan. Die zal draaien op Googles Android Wear.

Motorola wil wearables sexy maken met de aankondiging van de Moto 360.

Motorola bevestigde dinsdag in een blogpost dat het ook een van de hardwarepartners zal zijn voor Googles nieuwe besturingssysteem Android Wear, een speciaal aan smartwatches aangepaste versie van het bekende OS. Het bedrijf had tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress al bekendgemaakt dat het van plan was om een smartwatch te bouwen.

[related_article id=”158901″]

Dat uurwerk is dus de Moto 360 geworden en het zou in de zomer moeten arriveren in de VS. De eerste preview is nog beperkt, maar wat wel al duidelijk is, is dat het toestel er echt uitziet als een horloge. Motorola benadrukt dat het veel aandacht besteed heeft aan het ronde ontwerp en de materiaalkeuze.

“Het polshorloge heeft al verschillende evoluties doorgemaakt sinds het voor de eerste keer een populair modeaccessoire werd, zo’n honderd jaar geleden”, schrijft het bedrijf in de post. “Onze visie voor de Moto 360 is om die rijke geschiedenis te eren en daarmee een horloge voor de toekomst te creëren.”

Motorola laat al weten dat je met het uurwerk waarschuwingen voor e-mails, gemiste oproepen, en afspraken zou kunnen oproepen met een draai van je pols. Zoals alle Android Wear-toestellen zal het ook reageren op het commando Ok Google.

Google gaf eerder op dinsdag de details van Android Wear vrij en heeft meteen een groep hardwareverkopers, chipbouwers en, met Fossil, een kleding- en accessoirebedrijf rond zich verzameld. Met Android Wear wil Google dan ook een meer consistente ervaring creëren voor alle smartwatches die op zijn OS draaien. 

Andere bedrijven zoals HTC, Samsung en LG werden al vermeld in de originele aankondiging van het OS, maar Motorola was, opmerkelijk genoeg, afwezig. Maar het bedrijf werd blijkbaar duidelijk niet vergeten. Als je je wil inschrijven voor updates over de Moto 360, dan kan dat op de productpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business