Nieuws

Google Maps-hack overwoekert Street View

Een slimme Google Maps-hack laat elke Street View volgroeien met planten, bomen, gras, en andere begroeiing. De wereld ziet er plots helemaal anders uit...

 Times Square in een nieuwe dimensie.

Als je een volledig overwoekerd New York wil bewonderen, kan je de CGI-makeover van de stad in I am Legend bekijken, of je kan naar de site Urban Jungle Street View gaan. Urban Jungle gebruikt een weinig bekend onderdeel van Street View: dieptedata. Dat biedt je de mogelijkheid om objecten juist in de 3D-ruimte te positioneren, waardoor het echt lijkt alsof die boom midden op Times Square staat.

Het kan moeilijk zijn om te navigeren in de Urban Jungle-kaart omdat de gebruikelijke richtingaanwijzingen van Street View afwezig zijn. Het helpt natuurlijk ook niet dat al je herkenningspunten plots bedekt worden door een dikke laag klimplanten. Deze site draait dan ook meer rond de nieuwigheid en de mogelijkheden van de dieptedata dan om praktisch nut. Het effect is het interessantst in omgevingen met hoge gebouwen, maar niets houdt je natuurlijk tegen om je eigen huis eens op te zoeken.

[related_article id=”160734″]

Het Urban Jungle-experiment zou overigens wel eens snel weer kunnen verdwijnen. Einar Öberg, de maker van de site, bekent op Twitter dat hij “de gebruiksovereenkomsten op elke denkbare manier aan het overtreden is”. Als je dus wat wil ronddwalen in deze online jungle doe je dat het best meteen, nu het nog kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business