Nieuws

Foto’s tegelijk kleiner of groter maken

Fotosizer is een snelle en gebruiksvriendelijke tool om een hele reeks foto's in één keer een andere afmeting mee te geven. Bijvoorbeeld om deze wat handzamer te maken voor je hem als bijlage mailt.

Wil je een reeks foto’s tegelijk vergroten of verkleinen, bijvoorbeeld om die in een meer behapbaar formaat naar anderen door te mailen? Dan ga je het best met een programma aan de slag dat die klus ‘in batch’ kan klaren. Zoals Fotosizer.

Fotosizer valt meteen op door een overzichtelijke interface en de gebruiksvriendelijkheid. Eerst haal je een of meer foto’s op, hetzij door naar de locatie te navigeren via een ingebouwde bestandsbrowser, hetzij door de plaatjes naar het programmavenster van Fotosizer te verslepen. Dat kan overigens ook een hele map in één keer zijn.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Miniaturen
De afbeeldingen verschijnen dan in miniatuur, inclusief een vermelding van de huidige afmetingen en resolutie (dpi) en van de afmetingen en de resolutie zoals die er na de gevraagde batchoperatie door Fotosizer zullen uitzien.

Hoe dat precies moet gebeuren, bepaal je in het rechterpaneel. Zo kan je een van de vooringestelde standaardmaten selecteren (zoals Beeldscherm 1280×1024, iPod Touch, E-mail enz.).

Je kunt echter ook eigen afmetingen instellen, bijvoorbeeld als een algemeen percentage van de hoogte of breedte, waarbij je dan aangeeft of de verhoudingen intact moeten blijven. Handig is ook dat je Fotosizer duidelijk kan maken dat het die foto’s alleen mag vergroten, maar niet verkleinen.

Verder kan je nog andere operaties in eenzelfde beweging laten uitvoeren, zoals roteren en spiegelen, een drietal effecten toepassen (grijstinten, negatief en sepia), het beoogde kwaliteitspercentage instellen en aangeven of je de exif-informatie van de foto’s wil meenemen.

Ten slotte geef je aan waar je de resultaten wil zien belanden en of de originele bestandsnamen daarbij behouden moeten blijven. Standaard behoudt Fotosizer het oorspronkelijke bestandstype, maar als je dat zo instelt, zorgt de tool voor een automatische conversie naar bmp, gif, jpg, png of tiff.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business