Nieuws

Ook Windows Azure krijgt andere naam

Microsoft zal zijn cloudplatform herdopen als Microsoft Azure. Het bedrijf wil benadrukken dat het meer is dan Windows.

Microsoft gaat deze week een naamswijziging aankondigen voor zijn Windows Azure cloud-OS. De aankondiging wordt morgen, op 25 maart, verwacht en de wijziging zou op 3 april doorgevoerd worden, op de tweede dag van Microsofts Build-conferentie in San Francisco.

Deze naamsverandering houdt steek: Windows Azure heeft weinig te maken met Windows. Azure-klanten kunnen Linux draaien in virtuele machines op het OS. Gebruikers kunnen ook Oracle-databanken en middleware draaien, en gebruikmaken van niet-Windows-specifieke ontwikkelingstools zoals Java, Ruby, PHP en Python.

[related_article id=”161452″]

Verwarring
Toen er in 2008 voor het eerst sprake was van het platform – toen nog onder codenaam Red Dog – stelde Microsoft dat Windows Azure de cloudversie van Windows Server was. Het koppelen van zijn on site- en cloudproducten is altijd de spil van Microsofts communicatie rond de cloud geweest.

In 2012 was er al eens verwarring over de naamgeving, toen het woord Azure plots verdween uit het facturatieportaal van Microsoft. Toen zeiden woordvoerders echter dat het bedrijf geen enkele intentie had om het merk Windows Azure te laten vallen.

Maar op dit moment, hoewel Windows nog steeds essentieel is voor Microsoft, wil het bedrijf vooral benadrukken dat het meer is dan Windows. Microsoft probeert zich in de markt te zetten als een provider van cross-platformsoftware en-diensten. De verwachte iPad-versie van Office past in datzelfde plaatje.

Voorlopig heeft Microsoft de naamswijziging nog niet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business