Nieuws

Malwarebytes ondersteunt Windows XP levenslang

Antivirusspecialist Malwarebytes blijft nog jarenlang updates uitbrengen voor Windows XP. Microsoft zelf stopt op 8 april met de ondersteuning van zijn twaalf jaar oude besturingssysteem.

Het Amerikaanse softwarebedrijf Malwarebytes, gespecialiseerd in antivirus- en beveiligingsprogramma’s, zal pc-adepten die nog Windows XP gebruiken “levenslang” ondersteunen met zijn Premium-software.

Volgens het bedrijf draait zowat twintig procent van zijn klanten nog XP.

Microsoft zelf heeft aangekondigd dat het op 8 april stopt met de ondersteuning van XP en dat er ook geen nieuwe updates voor het stokoude besturingssysteem meer zullen komen.

Heuristische detectie
De nieuwe Malwarebytes Anti-Malware Premium (MAMP) beschikt over heuristische detectiemogelijkheden. Daarbij wordt kwaadaardige software opgespoord op basis van het gedrag dat hij vertoont en niet op basis van voorgedefinieerde signatures.

Het is de eerste nieuwe versie van Malwarebytes in zes jaar. De interface werd opgepoetst en de software beschikt ook over anti-rootkit- en de zogenaamde Chameleon-technologie. Met die laatste kan, naar eigen zeggen, malware opgespoord worden die te goed verborgen is voor andere pakketten. 

Geen vervanger, maar een aanvulling
MAMP is geen echte vervanger van je bestaande antivirussoftware of van Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) , maar vult deze verder aan. Dat blijkt ook uit zijn bescheiden prijs: geen 25 dollar om drie pc’s een jaar lang te beschermen. MBAM blijft beschikbaar als een gratis tool om je pc om te schonen en digitaal gespuis te verwijderen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business