Nieuws

Nvidia onthult volgende generatie GPU: Pascal

De volgende generatie GPU - codenaam Pascal - van Nvidia heeft gestapeld 3D DRAM, een harmonieus geheugen en de technologie NVLink om kleinere apparaten krachtiger te maken.

Tijdens zijn toespraak op Nvidia"s jaarlijkse GPU Technology Conference in San Jose, Californië gaf CEO Jen-Hsun Huang een update over de weg die het bedrijf bewandelt. Daarbij kondigde hij de volgende generatie GPU aan met codenaam Pascal. Dit is de opvolger van de Maxwell-GPU"s, die dit jaar nog verschijnen.

Pascal is vernoemd naar de Franse wiskundige Blaise Pascal uit de zeventiende eeuw. De GPU heeft drie belangrijke nieuwe kenmerken.

[related_article id=”160734″]

  • Gestapeld DRAM of 3D-geheugen: Dit is waar de DRAM-chips gestapeld zijn in dichte modules met een brede interface, waardoor het mogelijk is de DRAM in hetzelfde pakket te plaatsen als de GPU. Hierdoor heeft de GPU snel toegang tot de data opgeslagen in het geheugen met een efficiënter resultaat tot gevolg. Daarnaast wordt de GPU compacter, waardoor hij ook in kleine systemen past. Al met al levert het meer bandbreedte en twee keer zoveel geheugen op. Tevens is het energieniveau vier keer zo efficiënt.
  • Harmonieus geheugen: Dit stelt applicaties in staat om voordeel te behalen uit zowel de GPU als de CPU. Zo kan de CPU bij het geheugen van de GPU en vice versa. Dit houdt in dat ontwikkelaars de middelen niet specifiek hoeven toe te wijzen.
  • NVLink: Dit verhoogt de bandbreedte tussen de CPU en GPU van het huidige 16 GB per seconde naar meer dan 80 GB per seconde.

Omdat de Pascal-GPU"s op een printplaat komen die slechts een derde van de ruimte inneemt van wat nu de standaard is, kan de chip ingezet worden om meer kleinere apparaten krachtiger te maken.

De verwachting is dat GPU"s met de Pascal-architectuur in 2016 voor het eerst op de markt verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business