Nieuws

Ontdek de Apple App Store op een nieuwe manier

Apple wil gebruikers suggesties bieden om nieuwe apps te downloaden, gebaseerd op hun zoekopdrachten in de App Store.

Apple heeft bevestigd dat het werkt aan een functie waarmee gebruikers van de App Store makkelijker apps zullen kunnen vinden.

Het bedrijf is al een tijdje in alle stilte een nieuwe functie aan het uittesten die gebruikers suggesties doet om andere apps te downloaden, gebaseerd op hun zoekopdrachten. Volgens Macstories, dat eerder al screenshots postte van de nieuwe functie in actie, krijgen gebruikers een breadcrumb-achtige lijst van app-categorieën die relevant zijn voor hun zoekopdracht. In die afbeeldingen van Macstories stelt Apple zo bijvoorbeeld nieuws- en fotobewerkingsapps voor bij een zoekopdracht naar Twitter. Gek genoeg stelde de nieuwe functie ook verkeersapps voor.

[related_article id=”158256″]

Vinden wordt moeilijker
Met meer dan een miljoen apps in de App Store wordt het steeds moeilijker om apps te vinden die niet in de lijstjes Featured of Most popular terechtkomen. Apples nieuwe systeem wil dat probleem aanpakken, hoewel het nog niet duidelijk is hoe vaak deze aanbevelingen ook apps zullen aanbieden waar de gebruiker nog nooit van gehoord heeft.

Apple heeft al eerder voorzichtige pogingen gedaan om zijn klanten aanbevelingen aan te bieden, zoals het Genius-systeem en de suggesties met apps die andere klanten ook kochten. Dit lijkt echter een meer omvattend systeem voor gepersonaliseerde aanbevelingen te zijn.

Dinsdag bevestigde Apple aan CNet dat de functie inderdaad nieuw is en dat deze in de komende weken beschikbaar zal worden voor alle gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business