Nieuws

Clouddienst Box breidt uit met Box View

Na het onlangs bekendmaken van de beursgang, houdt Box zijn eerste conferentie voor ontwikkelaars. Daar onthult het bedrijf een standalone service om meer klanten te trekken.

Vlak na de bekendmaking van de eerste beursgang, komt cloudopslagbedrijf Box met de aankondiging van zijn eerste standalonedienst: Box View. Dit gaat gepaard met een serie nieuwe functies voor het platform. Dit vertelde directeur Aaron Levie tijdens de eerste Box Dev-conferentie ooit, in Fort Mason Center.

Box View is in essentie een manier om elke pdf of elk Office-document te converteren naar een HTML5-bestand dat je overal kunt delen. “Voor het eerst kun je de Box API gebruiken, zelfs als je data niet in Box opgeslagen zijn”, zegt Levie.

Open bron
Daarnaast kunnen ontwikkelaars applicaties boven op Box View bouwen, waardoor ze aangepaste documentviewers voor het web en mobiele apparaten kunnen maken. Om dat te faciliteren zijn bepaalde aspecten van Box View beschikbaar als open bron.

Elke maand kun je de eerste duizend documenten gratis converteren. Voor 250 dollar per maand krijgen ondernemingen tot 2.500 conversies. Daarnaast bestaat er nog een aangepast prijsplan voor grote bedrijven met meer dan tienduizend documentomzettingen per maand.

Metadata
Daarnaast heeft Box Metadata beschikbaar gemaakt. Deze tool voor ontwikkelaars stelt je in staat bepaalde gegevens mee te geven aan je opgeslagen bestanden. De tool werd onthuld tijdens BoxWorks 2013 en gaat nu van de besloten bèta naar vrije toegang voor ontwikkelaars.

Toekomst van de cloudmarkt
Dat de 29-jarige Levie niet op zijn mondje gevallen is, mag algemeen bekend zijn. Hij laat een vroege foto zien van het Box-team, waarop hij zelf staat met lange krullen. Tevens toont hij een grafiek met daarop de relatie tussen verkoopresultaten en haarlengte. Dit sluit hij af met een foto van Steve Ballmer, voormalig topman van Microsoft.

Levie begint zijn keynote door een plaatje te schetsen over de toekomst van de cloudmarkt. “We staan in het centrum van een van de grootste veranderingen in de zakenwereld die ooit plaatsvond”, stelt hij. “Elke baan krijgt te maken met software, elke industrie wordt gedigitaliseerd.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business