Nieuws

Verwijder alle lege mappen in één keer

Lege mappen zijn niet alleen nutteloos; ze vertragen ook je pc omdat het besturingssysteem ze indexeert om te kijken of ze inhoud bevatten.

Lege mappen nemen weinig plaats in op je harde schijf, maar ze vormen wel locaties die geïndexeerd worden door je systeem. Hoe minder lege mappen, hoe beter. Het gratis Remove Empty Directories spoort alle mappen op die geen gegevens, of uitsluitend tijdelijke troep, bevatten. Daarna kan je deze leeggangers wissen. Het is wel niet verstandig om meteen schoon schip te maken met alle lege directories. Er zijn namelijk programma’s die deze lege mappen gebruiken om tijdelijke informatie op te slaan. Daarom biedt de tool de mogelijkheid om bepaalde mappen te beschermen tegen al te radicale schoonmaakoperaties.

STAP 1 / Instellingen

Download het programma op www.jonasjohn.de/red.htm en open de nieuwkomer. Controleer eerst het tabblad Settings en zorg dat de optie Directories with files that are 0 KB count as empty aan staat. Om te vermijden dat essentiële systeemmappen weggehaald worden, moet de optie Skip system directories aan staan, en ook de optie Ignore errors during deletion zet je best aan. De rest van de opties mag uitgeschakeld zijn. Interessant is de optie Explorer integration, waarmee je deze tool laat integreren in Windows Verkenner. Wanneer je daarna op de knop Integrate klikt, hoef je in Windows Verkenner voortaan maar met de rechtermuisknop op een map te klikken om de inhoud te scannen op lege submappen.

STAP 2 / Scan

Terug naar het tabblad Scan. Als je wil, kan je de volledige C-schijf laten uitvlooien, al kan dat best wat tijd in beslag nemen. Of je klikt op de knop Browse om een bepaalde map te laten scannen. Na de analyse lees je hoeveel lege mappen het programma gevonden heeft. De mappen die het programma voorstelt te wissen, worden aangeduid in het rood. Overloop deze lijst en wanneer je een map toch wil behouden, klik je er met de rechtermuisknop op en kies je Protect once om de directory deze keer niet te wissen of Add to ignore list om de map voorgoed te negeren. Deze mappen worden dan grijs (not touched) of blauw (protected) gemarkeerd. Klik ten slotte op Delete Folders om de rest van de lege mappen naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

clickxhelpleegmappenopruimenremove empty directoriestipverwijderen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals