Nieuws

Spotify overweegt beursgang in de herfst

Volgens de geruchtenmolen heeft Spotify informele contacten met banken opgestart om zijn beursgang te begeleiden.

De kans is groot dat Spotify binnenkort zijn concurrent Pandora volgt en een beursgenoteerde onderneming wordt.

Dat meldt de website Quartz, op basis van anonieme bronnen dicht bij het dossier. De echte concrete gesprekken met de banken die de IPO of Initial Public Offering moeten begeleiden, zouden in april kunnen starten, weet Quartz.

Ook in het feit dat Spotify recent een kredietlijn van 200 miljoen dollar opende, ziet Quartz een teken dat een beursgang op til is. Banken lenen graag geld tegen goedkope condities aan succesvolle bedrijven, omdat ze denken dat daarmee de kans groter wordt dat ze de IPO mogen begeleiden. En dat is voor hen meestal een erg lucratieve operatie.

[related_article id=”160734″]

Continue groei
Spotify werd in 2006 opgericht in Zweden en begon twee jaar later met het streamen van muziek naar zijn klanten, aanvankelijk eerst in Europa, later wereldwijd. Als private onderneming hoeft het geen cijfers over omzet en winst vrij te geven, maar het zegt wel dat het continu groeit.

De laatste tijd is er op Wall Street opnieuw een hausse van bedrijven die een voor beursnotering gaan. Succes is daarbij echter niet altijd verzekerd. Na enkele moeilijke maanden doet bijvoorbeeld Facebook het nu erg goed, maar King Digital, de maker van de Candy Crush-games, zag zijn beursgang floppen.

Abonnementen, geen reclame
Volgens de bronnen van Quartz ziet het er voor Spotify vrij goed uit, vooral omdat een groot deel van de inkomsten uit abonnementen komt en niet uit reclame.

Spotify zelf weigert elke commentaar op de berichtgeving. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business