Nieuws

HTC geeft beïnvloeden smartphonetests toe

HTC wordt ervan beschuldigd dat het de processor van de nieuwe One M8 boost voor betere benchmarkresultaten. HTC geeft dit ruiterlijk toe, en zegt zelfs dat het een nieuwe functionaliteit van de telefoon is.

De klokkenluiders van superphone-benchmarktesten hebben hun pijlen gericht op de HTC One M8 nadat dit nieuwe vlaggenschip van Android enkele topresultaten heeft neergezet. En het lijkt erop dat HTC niets liever doet dan reageren op de beschuldigingen.

Wellicht kun je je nog herinneren dat Samsung vorig jaar erg defensief reageerde toen er code was aangetroffen in de Galaxy S4 om de telefoon in hyperdrive te zetten op het moment dat er bepaalde benchmarktests gedetecteerd worden.

Hetzelfde gebeurde ook al bij de Galaxy Note 3. Daarna verscheen een artikel dat beweerde dat zo ongeveer alle Android-apparaten die niet direct van Google komen, zich hieraan schuldig maken.

Zelfs voor het verschijnen van de HTC One M8 bleek uit gelekte benchmarkresultaten dat de nieuwe smartphone goed genoeg is om alle competitie op belangrijke onderdelen achter zich te houden, zelfs de aanstaande Galaxy S5.

AnTuTu 4 of X
Nu zijn er diverse mensen op internet die hun vraagtekens zetten bij de resultaten. Het blijkt dat er twee versies zijn van de populaire benchmark-app AnTuTu. Volgens de Taiwanese website ePrice is AnTuTu X de nieuwste versie die enkele valsspeeltechnieken probeert tegen te gaan. Daardoor geeft de app een authentieker beeld van hoe je smartphone presteert in het dagelijkse leven.

Wanneer je de HTC One M8 onderwerpt aan AnTuTu X in plaats van het gebruikelijke AnTuTu 4, dan eindigt de smartphone achter de Galaxy S5, Sony Xperia Z en de LG G Pro 2.

Het is een nieuwe functie
HTC reageert als volgt op de vraag hoe de One M8 omgaat met benchmark-apps als AnTuTu: “Benchmarktests stellen de maximale prestatie vast van de CPU en GPU. Net zoals bij een sportwagen optimaliseren onze engineers het beste resultaat voor verschillende scenario"s.”

Dus niet alleen geeft HTC toe dat de One M8 naar een snellere stand springt wanneer het een benchmark-app detecteert, het bedrijf laat ook nog weten dat het geen vorm van vals spelen is maar een nieuwe functionaliteit. “Zij die behoeften hebben aan snelheid kunnen op een simpele manier in de instellingen deze highperformancemodus aan- en uitzetten. Nu is de HTC One M8 geoptimaliseerd voor langdurig gebruik zonder op te laden, maar we willen onze klant de keuze bieden.”

Door deze toevoeging van HTC is het lastig om eenduidige benchmarkresultaten te krijgen. Het gaat heel erg lastig worden om verschillende smartphones tegen elkaar af te zetten. Er zijn simpelweg te veel variabelen om rekening mee te houden. Net als bij alles leren we de voor- en nadelen vanzelf wanneer de telefoons beschikbaar zijn voor het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business