Nieuws

Google zoekt Pokémaster (m/v)

Honderdvijftig Pokémon-figuren nemen Google Maps over. Wie ze alle 150 vangt, maakt kans op een job bij Google.

Met een video maakt Google bekend dat het op zoek is naar de beste Pokémaster ter wereld. Daartoe schrijft het bedrijf een wedstrijd uit waar kandidaten met behulp van virtual reality op zoek moeten gaan naar 150 Pokémon in de verste uithoeken van de wereld.

Iedereen die ze allemaal vangt, wordt uitgenodigd voor een tweede selectieronde. De laatste overblijver krijgt de officiële titel van Google Pokémaster.

[related_article id=”158901″]

Een aprilgrap? Uiteraard, maar toch niet helemaal. De spectaculaire virtual reality die Google in de video toont bestaat nog niet en ook de echtheid van de job valt in twijfel te trekken, al weet je nooit waar Google X momenteel aan werkt. Waar de internetreus niet om loog is dat je Pokémon kan vinden en verzamelen via Google Maps. Benodigdheden: een iPhone of Androidtoestel met de recentste versie van de kaartsoftware.

En dan is het zoeken geblazen. De 150 Pokémon zijn vrij gelaten over de hele wereld. Velen lijken hun vakantie te gebruiken om te toeristen. Wie op zoek wil gaan kan dus best eens kijken in de buurt van bekende monumenten, maar denk niet dat ze allemaal naast een wereldberoemd gebouw staan.

Enkele tips voor Pokémasters in wording: Er is een Donphan gesignaleerd op een drukbezochte plaats in Brussel, de paus kreeg Snorlax op bezoek en de beesten lijken een buitensporige interesse te hebben in de Large Hadron Collider. Veel succes!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business