Nieuws

Nadella schudt top van Microsoft door elkaar

Satya Nadella heeft drie nieuwe topmensen benoemd in sleutelposities. Stephen Elop, die de laatste jaren Nokia leidde, keert officieel terug naar de Microsoft-stal.

Net voor de start van de belangrijke Build-conferentie heeft Microsoft-baas Satya Nadella drie nieuwe topmensen benoemd. Het gaat om Scott Guthrie, Phil Spencer en Stephen Elop. Nadella doet zijn aankondiging in een e-mail naar alle Microsoft-werknemers.

Scott Guthrie: motor achter Azure
Guthrie wordt executive vicepresident van de afdeling Cloud & Enterprise, een divisie die al twee maanden onder zijn hoede stond. Hij werkt bij Microsoft sinds 1997 en wordt door Nadella geroemd als de motor achter de groei van Microsoft Azure.

[related_article id=”161452″]

Phil Spencer: Xbox
Phil Spencer wordt de nieuwe leider van het Xbox-team en Microsoft Studios. Een leider voor het complete Xbox-, Xbox Live-, Xbox Music- en Xbox Video-gebeuren moet “de magie van Xbox naar verschillende toestellen brengen”, zegt Nadella, inclusief tablets, pc’s en smartphones. De verantwoordelijkheden voor strategie en marketing rond Xbox blijven bij Yusuf Mehdi. Mike Angiulo overziet daarnaast de Xbox-hardware.

Stephen Elop: smartphones
De bekendste naam die een nieuwe baan krijgt, is waarschijnlijk wel Stephen Elop, de Canadees die enkele jaren CEO was van Nokia (waarvan Microsoft onlangs de gsm-afdeling inlijfde). Elop werkte daarvoor al bij Microsoft en keert dus terug naar zijn oude stal. Elop blijft verantwoordelijk voor de nieuwe smartphone-afdeling en zal daarnaast met Phil Spencer en Terry Myerson samenwerken op Xbox. 

Cloud en mobiel
Nadella geeft in zijn mail ook aan dat zijn bedrijf zich weer meer moet richten op de zaken die het uniek maakt en dat "cloud" en "mobiel" heel belangrijke woorden zullen worden in de Microsoft-strategie de komende jaren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business