Nieuws

Outlook Web App komt naar Android

Een jaar na de iPhone krijgen nu ook Androidtoestellen toegang tot Outlook Web App. Gebruikers van Office 365 en Exchange zullen hun e-mail voortaan gemakkelijk mobiel kunnen bekijken.

Zakelijke gebruikers van Microsoft Exchange en Office 365 krijgen binnenkort toegang tot hun e- mail via een gloednieuwe app voor Android.

De applicatie komt naar Googles OS ongeveer een jaar nadat iOS-gebruikers er al mee aan de slag konden. Via de Outlook Web App (OWA) kunnen abonnees naast hun e-mail hun contacten en agenda op de telefoon raadplegen.

[related_article id=”161452″]

 

Microsoft kondigde de applicatie aan op de Exchange-conferentie. De app sluit volgens het bedrijf mooi aan op de noden van de hedendaagse e-mailgebruiker. “Meer dan de helft van alle mails wordt eerst bekeken op de telefoon”, aldus Microsoft.

Een app is niet het enige wat Office 365 erbij krijgt. Op de blog wordt verder gewag gemaakt van een functie die voorlopig de naam Clutter draagt. Clutter moet aan de hand van je persoonlijke voorkeuren en acties leren welk soort mail je interessant vindt, en wat je meestal negeert. Zo verschijnt de interessante post bovenaan en verdwijnt de irrelevante e-mail uit het zicht.

De functie doet sterk denken aan Gmail van Google. Die dienst filtert je elektronische brieven en verdeelt ze tussen een prioritaire inbox, een inbox met sociale mails en een tab voor reclame die geen spam is.

Verder wordt de integratie tussen OneDrive for Business (het vroegere SkyDrive Pro) en de rest van de Office 365 suite verbeterd. Je zal via de Android-app rechtstreeks een bijlage uit OneDrive aan je e-mail kunnen toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business