Nieuws

Google werkt aan fotoapp voor Android

De camera-app voor Android krijgt niet alleen een update met nieuwe functies als panoramabeelden en vervagen, maar wordt ook een apart verkrijgbare app.

Androidgebruikers met een voorliefde voor fotografie vinden op dit moment zowat de beste camera-performance op de Nexus 5 en HTC One-telefoons op KitKat 4.4. Veel van de sterke fotografiemogelijkheden op deze toestellen worden binnenkort echter beschikbaar voor gebruikers met andere smartphones en Androidversies.

Google is aan het werk om zijn camera-app uit te rusten met nieuwe functies en zou ook van plan zijn om hem vervolgens als losse app uit te brengen op Google Play, volgens Engadget

[related_article id=”158901″]

Die updates aan Googles camera-app zouden onder andere achtergrond-blurring toelaten met een kleinere scherptediepte, verbeterde hogeresolutiepanorama’s en Photo Sphere-modi. De app zou ook een nieuwe interface en een zoeker zonder afsnijdingen krijgen, waardoor alles wat gebruikers door hun zoeker zien exact is wat er op de foto’s zal staan.

Google is niet alleen zelf de app aan het verbeteren, maar bouwt ook ondersteuning voor filters van derden in. Wat inhoudt dat externe ontwikkelaars allerlei nieuwe features voor de app kunnen bouwen.

Geavanceerde fotografiefuncties
Hoewel hardware nog steeds van belang is voor de fotocapaciteiten van een smartphone, is goede software ook essentieel. Google kondigde in november al aan dat het zijn mobiele OS aan het aanpassen was om twee geavanceerde fotografische eigenschappen toe te laten: raw-beeldformaten en burstmodus, waarbij meerdere foto’s kort na elkaar genomen worden en automatisch samengevoegd worden tot één HDR-beeld. De achtergrondvervaging en hogeresolutiepanorama’s waar nu over gesproken wordt zouden deze features vervolledigen, en zouden ook handig zijn voor iedereen die geen Nexus gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business