Tijdens de Build-conferentie heeft Microsoft heel kort de wereld kennis laten maken met een klassiek startmenu waaraan ze werken, inclusief Live Tiles.

Het heeft heel lang geduurd, maar Microsoft lijkt dan toch te zwichten onder de druk om het klassieke startmenu terug te brengen. Tijdens de Build 2014-conferentie heeft het een tipje van de sluier gelicht rond een nieuw startmenu.

In een toekomstige update van Windows 8.1 wil Microsoft het nieuwe startmenu doorvoeren. Het heeft het uiterlijk van een klassiek startmenu, maar de rechterhelft wordt voortaan ingenomen door Live Tiles die je naar wens kan kiezen en schikken.

 

In een blogpost vertelt Terry Myerson dat ze continu blijven denken over wat de beste gebruikerservaring is voor zowel touch als met muis en toetsenbord. Vooral voor iedereen die veel in de desktopmodus werkt, wil Microsoft de productiviteit verhogen. Het nieuwe startmenu is een glimp van wat er op onze roadmap allemaal staat gepland.

Voorlopig is er nog geen duidelijkheid wanneer we het nieuwe startmenu mogen verwelkomen. Het enige wat we voorlopig hebben, is het bovenstaande screenshot. Hopelijk komt Microsoft snel met meer nieuws.