Nieuws

Microsoft toont aanraakvriendelijke Office voor Windows

Een week na de lancering van Office voor de iPad, toont Microsoft een aanraakvriendelijke versie van het kantoorpakket voor Windows.

Microsoft maakt het binnenkort heel wat eenvoudiger om Office op een Windows-toestel met aanraakscherm te gebruiken. De reus uit Redmond heeft tijdens de Build-conferentie in San Francisco een aanraakvriendelijke versie van het kantoorpakket onthuld.

De nieuwe versie vertoont een aantal duidelijke overeenkomsten met Office voor de iPad, dat nog maar een week geleden werd gelanceerd. De ‘ribbon’ met functies bovenaan werd vereenvoudigd en compacter gemaakt, zodat er meer schermruimte beschikbaar is voor de weergave van documenten.

[related_article id=”161452″]

Microsoft toonde tijdens de voorstelling een voorlopige versie van de aanraakvriendelijke Office voor Windows. Die leek alvast over meer functionaliteit te beschikken dan Office voor iPad, dat nochtans ook al redelijk krachtig is.

De aanraakvriendelijke versie van Office zal een welgekomen vernieuwing zijn voor eigenaars van een Windows 8/RT-tablet, die zich tot nu toe moesten behelpen met een nauwelijks aangepaste desktopversie van het kantoorpakket.

Microsoft heeft nog geen details gelost over de beschikbaarheid van het aanraakvriendelijke Office-pakket, maar vermoedelijk zal die ergens in de loop van dit jaar worden gelanceerd. Microsoft heeft tijdens Build ook de komst van universele apps voor alle Windows-platformen aangekondigd, en de nieuwe versie van Office zal dan ook zowel op Windows als Windows Phone beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business